Bezettingsgraadonderzoek Economische Zaken

Resultaten beoordelen of beogen of de daadwerkelijke huisvestingsnorm ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Opdracht

Het uitvoeren van een bezettingsgraadonderzoek voor de locatie B73 Den Haag.

Doel

Feitelijke informatie over het gebruik van de werkplekken en vergaderzalen te verzamelen, welke dient als basis voor een advies over de werkplekindeling van een gerenoveerd gebouw.

Het ministerie Economische Zaken (EZ) staat voor een ondernemend Nederland, met een sterke internationale concurrentiepositie en met oog voor duurzaamheid. Ze zet zich in voor een uitstekend ondernemersklimaat.

Algemene omschrijving opdracht

Het ministerie van EZ is eind 2012 vanuit diverse panden gezamenlijk gehuisvest in het gerenoveerde pand aan de B73, te Den Haag. Binnen de nieuwe huisvesting zijn 2200 medewerkers gehuisvest. TROTS heeft een bezettingsgraadonderzoek uitgevoerd met als doel feitelijke informatie over het gebruik van de werkplekken en vergaderzalen te verzamelen. Deze informatie dient als basis voor een advies over de werkplekindeling van een gerenoveerd gebouw. Uit deze gegevens kan worden beoordeeld of de beoogde huisvestingsnorm ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Meting van de werkplekbezetting en werkplekactiviteiten (computer-werkzaamheden, lezen, overleg etc);
  • Analyseren van resultaten van de meting.

Gerealiseerde doelen/resultaten

  • Inzicht gegeven in bezetting, piek en dal belasting en in de uitgevoerde activiteiten van de bureauwerkplekken;
  • Inzicht gegeven in bezetting, piek en dal belasting en in de uitgevoerde activiteiten van overlegplekken en vergaderzalen;
  • Advies gegeven betreft mogelijkheden diverse werkpleknormen en –uitgangspunten voor de nieuwe huisvesting;
  • Advies gegeven betreffende ruimtebehoefte en huisvesting.

Toegevoegde waarde TROTS

De ‘ruwe’ informatie die ontstaat uit fysieke metingen, wordt omgezet naar bruikbare data. Deze bruikbare data geeft inzicht in ruimtebehoefte en huisvesting, waardoor een optimale ruimtegebruik kan worden toegepast.

Fotocredits: Ministerie van LNV, Iedema"

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl