Advisering Het Nieuwe Werken Gemeente Almelo

Advisering en ondersteuning bieden bij de verandering naar Het Nieuwe Werken in het nieuwe stadhuis van de Gemeente Almelo.

Opdracht

Door de verhuizing naar het nieuwe stadhuis zijn de medewerkers van de gemeente Almelo bijgestaan in de verandering naar Het Nieuwe Werken.

Doel

Advisering en ondersteuning bieden bij de verandering naar Het Nieuwe Werken in het nieuwe stadhuis van de Gemeente Almelo.

Almelo is een stad en gemeente in de regio Twente in de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente Almelo beslaat een oppervlakte van 69 km² en telt 72.376 inwoners. Behalve de stad Almelo omvat de gemeente de kernen Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie (gedeeltelijk). Op 30 maart 2015 werd het nieuwe stadhuis van de Gemeente Almelo geopend. Het is een open en licht stadhuis, gebouwd volgens de laatste duurzame normen. Het gebouw is begin 2016 benoemd tot duurzaamste stadhuis van Nederland. In het stadhuis werkt men volgens de principes van een activiteiten gerelateerd werkplekconcept. In het stadhuis wordt door medewerkers een werkplek gezocht op basis van de werkactiviteit van die dag, werkplekken worden gedeeld.

Opdracht

  • Adviseren projectleider Het Nieuwe Werken
  • Medewerkers ondersteunen in de overgang van het oude werkplekconcept naar Het Nieuwe Werken
  • Organiseren en coördineren van workshops, bijeenkomsten en nieuwsbrieven
  • Het uitvoeren van een HNW 0-meting
  • Zichtbaar maken van aandachtsgebieden en vervolgstappen voor de toekomst.

Resultaat

Het resultaat betrof een rapportage met de belangrijkste uitkomsten van de enquête, bevindingen van de bijeenkomsten en een advies voor de toekomst. In een half jaar tijd is er gezamenlijk met een projectgroep, bestaand uit projectgroep leden van de afdelingen communicatie, ICT en Facilitair informatie verstrekt en gewonnen over het nieuwe werkplekconcept bij de Gemeente Almelo. De rapportage dient als leidraad voor de projectgroep om de werkzaamheden voor te zetten.

Toegevoegde waarde TROTS

TROTS beschikt over specifieke expertise op het gebied van Het Nieuwe Werken. In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven de keuze gemaakt om de beschikbare ruimte in het kantoorpand efficiënter te gebruiken en een activiteitengericht werkplekconcept te implementeren. TROTS heeft veel bedrijven mogen helpen bij het invoeren of uitrollen van dit werkplekconcept, in verschillende fases van het project. Door de expertise van TROTS te combineren met de visie van de opdrachtgever zijn we in staat zijn om op korte termijn tot een afgebakende en concrete vraagstelling en bijbehorend resultaat te komen.

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl