Implementatie FMIS RUG

Implementatie FMIS op drie locaties van Rijksuniversiteit Groningen

Opdracht

Het begeleiden van de implementatie van het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) voor Facilitair Zaken voor de drie locaties (Biologisch Centrum, Nijenborgh 4 en Bernoulliborg).

Doel

De FMIS moet bijdragen aan een beheersbaar verwerken, doorzetten, afhandelen van klachten, wensen, informatiebehoefte en storing. Daarnaast moet dit systeem aansluiten op de huidige processen, moet gebruiksvriendelijk zijn en moet bijdragen aan het standaardiseren van werkprocessen.

Diensten

De Rijksuniversiteit Groningen verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek, ze zijn internationaal georiënteerd, honoreren verschillen in ambities en talenten, werken actief samen met bedrijfsleven, overheden en burgers, en behoren tot de top van de Europese universiteiten. De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen en omvat alle onderzoek en onderwijs op het gebied van Levenswetenschappen, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Kunstmatige Intelligentie, Sterrenkunde en Farmacie.  De afdeling Facilitaire Zaken verzorgt de huisvesting en facilitaire dienstverlening voor de FWN en omvat de afdelingen Facultaire Technische Dienst, ARBO, Milieu en veiligheid, Inkoop en Logistiek, Gebouwbeheer en het secretariaat.

Algemene omschrijving opdracht

TROTS is gevraagd de implementatie van het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) voor Facilitaire Zaken voor de drie locaties (Biologisch Centrum, Nijenborgh 4 en Bernoulliborg) te begeleiden, in samenwerking met Facilitair Beheer van RUG. De FMIS moet bijdragen aan een beheersbaar verwerken, doorzetten, afhandelen van klachten, wensen, informatiebehoefte en storingen. Dit systeem moet aansluiten op de huidige processen, moet gebruiksvriendelijk zijn en moet bijdragen aan het standaardiseren van werkprocessen.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Opstellen van een Plan van Aanpak (PvA);
  • Opstellen van een Programma van Eisen (PvE);
  • Inventariseren huidige werkafspraken en gewenste processen;
  • Inrichting FMIS systeem;
  • Training on the job;
  • Coaching interne medewerkers.
FMIS RUG

Geraliseerde doelen/resultaten

  • Management Informatie systeem voor coördinatoren en managers is beschikbaar zodat beter kan worden gestuurd op de huidige processen.

Toegevoegde waarde TROTS

TROTS wist door een projectmatige aanpak de gewenste dienstverlening in kaart te brengen en toe te passen in werkprocessen. Door een training on the job werden medewerkers op een heldere wijze geïnstrueerd over het gebruik van het systeem wat bijdraagt aan een succesvol gebruik van het systeem.

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl