Projectmanagement Fontys Hogeschool

Coördinatie van diverse herhuisvestingprojecten

Opdracht

Het coördineren van diverse herhuisvestingprojecten, voor diverse opleidingsinstituten.

Doel

Het snel kunnen schakelen en overzicht behouden over de diverse herhuisvestingprojecten om deze in een kort tijdsbestek (vakantieperiode) uit te voeren.

Fontys is een hoger onderwijs instelling met 4.000 medewerkers en 40.000studenten. Het onderwijsaanbod van Fontys richt zich op bijna alle sectoren. Er zijn 29 instituten en die verzorgen ruim 100 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast biedt ze 24 mastervarianten en 11 Associate degrees aan. Ook heeft ze een gevarieerd aanbod aan cursussen en trainingen die vooral in Zuid-Nederland gegeven worden. Naast onderwijs legt Fontys zich met 34 lectoraten toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.

Algemene omschrijving opdracht

TROTS heeft de coördinatie van diverse herhuisvestingprojecten, voor de diverse opleidingsinstituten, uitgevoerd. De projecten varieerden van verbouwingen, verhuizingen en combinaties hiervan (dus een verbouwing gevold door een verhuizing). Trots. was verantwoordelijk voor de begeleiding en/ of uitvoering van diverse processen.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Beoordelen van de verschillende alternatieven voor de nieuwe huisvesting;
  • Bepalen van de mogelijkheden en de consequenties voor onder andere opleidingen en organisatieonderdelen, gebouwen, techniek, kosten, etcetera;
  • Opstellen vlekken- en inrichtingsplannen op basis van wensen en eisen van opleidingsinstituut;
  • Initiëren en begeleiden van verbouw / aanpassingen van gebouwen en installaties;
  • Realiseren van de verhuizing naar de nieuwe en of tijdelijke locaties;
Fontys Hogeschool

Foto: Fontys

Gerealiseerde doelen/resultaten

Binnen de onderwijssector dienen projecten meestal binnen een korte tijdsbestek (vakantieperiode) uitgevoerd te worden. TROTS heeft door te sturen op een strakke maar realistische planning dit gerealiseerd. Duidelijke en heldere afspraken met de verschillende betrokken partijen (leveranciers, gebruikers, facilitaire dienst e.d.) zijn hierbij erg belangrijk geweest.

Toegevoegde waarde TROTS

TROTS heeft veel ervaring met het begeleiden van verbouwingsprojecten onder hoge tijdsdruk waardoor de TROTS projectleiders heel snel kunnen schakelen en overzicht hebben en behouden. Dit zorgt ervoor dat zij in staat zijn tot het succesvol doorlopen van dergelijke bouwprojecten.

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl