De reis naar TROTS

Reizen, het is zo’n ding van je doet het heel graag of je blijft liever thuis. Ik ben echt een reisliefhebber en pak altijd mijn koffers zodra het kan. De voorpret begint al met het boeken van de reis. Waar wil ik heen? Wat wil ik zien? Welke nieuwe ervaringen wil ik op doen? Welke nieuwe cultuur wil ik ontdekken?

De zoektocht naar een baan riep bij mij veel dezelfde vragen op als bij het boeken van een reis. Je gaat jezelf afvragen welke nieuwe plek je wilt ontdekken, welke nieuwe ervaringen je op wilt doen en in welke cultuur je op je gemak voelt. Elk bedrijf heeft een andere cultuur, net zoals elk land. De ene cultuur staat je meer aan dan de andere, maar je weet van te voren nooit hoe de cultuur echt zal zijn. Hetzelfde geldt voor de ervaringen die je op wilt doen. Vaak heb je wel een idee wat je graag wilt ontdekken en leren, maar je ervaart het pas op het moment zelf. Toen ik het traineeship van TROTS voorbij zag komen, had ik er gelijk een goed gevoel bij. Ik kon in de verschillende facetten van Facility Management ervaring op doen en kon van de echte ‘locals’, ofwel de collega’s met veel ervaring in het vakgebied, wat leren.

De reisbeschrijving klopte, dus de reis werd geboekt, ofwel het sollicitatieproces begon. Net als op reis neem je een koffer mee vol met jouw eigendommen. Eigendommen die vaak ook iets over jou zeggen, over hoe jij bent. Zo’n koffer neem je ook mee naar je sollicitatiegesprek. Daarin zit je persoonlijkheid, je ervaringen, je vaardigheden en ga zo maar door. Echter, op reis mag je vaak maar zo’n 20 kilo bagage meenemen en dat geldt eigenlijk ook voor het sollicitatiegesprek. Hoeveel ervaring je ook hebt en hoe divers je persoonlijkheid ook is, je kan niet alles in die korte tijd vertellen. Vandaar dat niet je koffer, maar net zoals op reis, je paspoort het belangrijkste is wat je meeneemt. Hierin staat in het kort alle belangrijke informatie over jou vermeldt. Dit ‘paspoort’ nam ik dan ook mee naar mijn gesprek. De ‘douane’ had mijn ‘paspoort’ goedgekeurd en de deuren van TROTS werden voor mij geopend. Nu begint de reis pas echt! Fasten your seatbelts!

Vanaf de eerste dag van mijn reis werd ik met open armen ontvangen door de ‘bewoners’ van TROTS. De open, gezellige, ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ cultuur van TROTS sprak mij gelijk aan. Hoewel je een cultuur pas na langere tijd echt leert kennen, was de eerste indruk meteen goed! Daarnaast kreeg ik gelijk de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen. Door bij collega’s aan te haken die al veel ervaring hebben in het facilitaire werkveld, kon ik zelf ook mijn eerste echte ervaringen op doen. Dit waren ervaringen waar je er achter komt dat je veel theoretische kennis hebt, maar dat het in de praktijk vaak net iets anders aan toe gaat. Dat is bij een reis ook zo. Je leest in de reisgids veel over de plek waar je naar toe gaat, maar in de praktijk is het toch net even wat anders. Echter, dit brengt wel weer nieuwe inzichten met zich mee. Inzichten waar je weer van leert en met je mee kan nemen. Daarnaast breng jij ook altijd iets mee naar een nieuwe plek. Niet altijd is de bevolking blij met jouw nieuwe ideeën. Bij TROTS heb ik gemerkt dat collega’s juist open staan voor nieuwe ideeën en inzichten die jij oppert. Het gevoel ergens onderdeel van te zijn, dat heb ik hier zeker!

Het eerste deel van mijn reis bij TROTS was erg bijzonder, waarin ik al de eerste ervaringen heb op mogen doen en veel collega’s beter heb leren kennen. Ik ben dan ook heel benieuwd wat de rest van mijn reis bij TROTS mij zal brengen. Gelukkig heb ik geen retourvlucht geboekt, want ik zie nog veel mogelijkheden om TROTS verder te ontdekken en nog veel diverse ervaringen op te doen.

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list”

Charlotte de Luij – Januari 2017

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl