iBASX software

Die vrije werkplek ... die is van mij!

Het is onze drive om door slimme koppelingen tussen mens en techniek een waardevolle bijdrage te leveren aan een plezierige werkdag! Wij delen onze technologische kennis. Met u en met elkaar. Zo nemen we de innovatie mee in elke opdracht. TROTS ontwikkelt zelf IT oplossingen om gegevens over het gebruik van uw gebouw ‘real time’ boven tafel te krijgen. TROTS biedt u het online platform iBASX.

Met iBASX kunnen gebouwbeheerders precies zien wie, waar en hoe, gebruik maakt van het gebouw. Dat verhoogt een prettige werkbeleving en verlaagt onder meer energiekosten.

Nieuwe werkplekconcepten nemen met name door ICT mogelijkheden een snelle vlucht. Werken ‘anywhere, any time, any device’ is de nieuwe norm. Huisvestingskosten drukken steeds zwaarder op de bedrijfsresultaten. Daarom is inzicht in de bezetting en benutting van gebouwen steeds belangrijker. Door sensoren op werkplekniveau kunnen wij accuraat meten welke werkplekken of vergaderruimtes in gebruik zijn.

Met iBASX kunnen medewerkers snel een passende beschikbare werkplek vinden of vergaderzaal reserveren in een virtuele plattegrond. Zij kunnen dit systeem ook met een app via hun mobiele telefoon of tablet bereiken. Voordat de werkdag begint, zoek je dus al de plek of ruimte die jou die dag inspireert. Bijvoorbeeld in de buurt van die collega’s, waarmee je die dag zaken hebt te bespreken. iBASX biedt namelijk ook een zoekfunctie om aanwezige collega’s op te sporen.

iBASX zet de verzamelde data vanuit de ruimtesensoren om in bruikbare managementinformatie.

 • actueel inzicht in gebruik van ruimtes en werkplekken / bezettingsgraadmetingen
 • virtuele plattegrond met reserveringsmogelijkheid
 • beproefde software
 • veilig systeem met waarborging van privacy
 • stimuleert CO2-reductie
werkplek beschikbaarheid

Waarom iBASX

 • iBASX is onafhankelijk van het gedrag van medewerkers, waardoor de betrouwbaarheid gegarandeerd is.
 • iBASX is anoniem, de gebruiker kan zelf bepalen of hij/ zij vindbaar is, werkplekken worden middels sensoren bezet of vrij gegeven. Hierdoor heeft u geen problemen met privacy.
 • iBASX is proven, we zijn inmiddels 3 jaar onderweg en hebbende software en de hardware uitbundig getest en draait nu al bij meerdere klanten.
 • iBASX is betaalbaar, onze visie is dat alle organisaties straks gebruik kunnen maken van iBASX, hierbij is betaalbaarheid een must en strategie.
 • iBASX geeft inzicht in gebruik van ruimten en werkplekken, middels een managementinformatie tool heeft u 24/7 real-time inzicht in uw bezetting.
 • iBASX helpt u organisatie om bewust om te gaan met CO’2 reductie binnen uw gebouw en optimale benutting van uw beschikbare vierkante meters. Daarnaast biedt u uw gebouwgebruikers en hospitality tool, waarmee zij efficiënt gebruik maken van hun tijd.
 • Snelle implementatie, door ervaring en goed doordachte software, kunnen wij snel implementeren, (onder voorbehoud van productie sensoren)

Wilt u meer weten over iBASX?

Om meer te weten te komen over iBASX hebben wij voor u een aparte productwebsite gelanceerd. ibasx.com. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met een van onze medewerkers.

iBASX website

Download hier de factsheet van iBASX

werkplekbeschikbaarheid

Vraag een online demo aan

Neem contact op voor meer informatie

Klaas-Jan de Vries
Product Manager iBASX

IT solutions

We kunnen pas iets zinnigs zeggen over het beheer van gebouwen als we precies zien hoe het gebouw wordt gebruikt. TROTS ontwikkelt zelf IT oplossingen om de juiste gegevens ‘real time’ boven tafel te krijgen.

De unieke combinatie tussen harde data en onze jarenlange menselijke deskundigheid geeft een nieuwe kwaliteitsimpuls aan huisvestingsmanagement. TROTS biedt een eigen MeetApp voor tablets en mobiles waarmee we actuele data meteen zichtbaar maken op virtuele plattegronden. In één oogopslag wordt duidelijk of er voldoende werkplekken, bedden of parkeerplaatsen vrij zijn, vergader-, college- of conferentiezalen onbenut zijn of dat er onnodig energie lekt in ruimtes waar niemand aanwezig is.

TROTS heeft een eigen afdeling die continu zoekt naar manieren om ons werk door IT makkelijker te maken. De kennis en producten die wij op dit gebied ontwikkelen, stellen wij beschikbaar aan onze opdrachtgevers en medewerkers. Inmiddels hebben wij al meer dan 1 miljoen objecten digitaal doorgelicht en weten welke besparingen en waardevolle aanpassingen dit heeft opgeleverd. Meten is weten!

Al onze IT solutions

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl