TROTS wil duurzaam faciliteren. Dat betekent onder meer dat we zorgzaam zijn voor onze wereld en dus zetten we in op de circulaire economie. Een abstract begrip dat we graag concreet maken zodat u ermee verder kunt in uw eigen organisatie. Daarom organiseert TROTS kennissessies. Op 6 oktober deden we dat in samenwerking met Gispen, fabrikant en inrichter van designmeubelen. Lees meer over de kennissessie circulaire economie en bepaal of het duurzame winst oplevert voor uw organisatie!

Kennissessie in beeld

Op 6 oktober organiseerde TROTS in samenwerking met Gispen een kennissessie circulaire economie in de Mediacentrale in Groningen. Hoe ziet zo’n kennissessie eruit?

De sessie startte met drie korte plenaire presentaties.

  • Rick Veenendaal (manager Circulaire Economie Gispen) ging in op de nut en noodzaak van de circulaire economie. Ook deelde hij de aanpak en lessons learned van Gispen.
  • Robbert de Jonge (projectleider Gispen) vertelde vanuit de praktijk. Alliander in Duiven is door Gispen circulair ingericht. Wat betekent dat voor de organisatie en de mensen?
  • Gerrit Jan Vaatstra (consultant TROTS) liet aan de hand van een routekaart zien hoe organisaties de vertaalslag kan maken van visie naar eigen concrete situatie. Natuurlijk toegespitst op huisvesting en Facility Management.

Zelf aan de slag

In deze kennissessie stond ‘het zelf doen’ hoog in het vaandel. Na de kennisdeling werd er in een werksessie bepaald waar de eigen specifieke drijfveren en focusgebieden liggen. TROTS ontwikkelde een speciale rekentool om de effecten van circulaire toepassingen mee te nemen in de totale begroting. Hierdoor werd circulaire economie voor de deelnemers al snel veel concreter. De deelnemers ontvingen een organisatiespecifieke rapportage waarin hun resultaten en die van de groep (geanonimiseerd) werden weergegeven.

Ook meedoen met de Circulaire Economie?

De eerstvolgende kennissessies vinden plaats in Utrecht (regio Midden) en Den Haag (regio west). Hebt u interesse om deze kennissessie bij te wonen, meld u dan aan bij Eric de Wit (e.d.wit@trots.nl) of Gerrit Jan Vaatstra (g.vaatstra@trots.nl). Deelname is kosteloos.

TROTS biedt de kennissessie ook aan als incompany-training.

““Deze sessie bevestigt dat het concreet maken van de circulaire economie niet een ‘one-man-show’ is. Je zoekt de samenwerking op met ketenpartners waarbij gezamenlijke waardecreatie voorop staat en waarin je bereid bent om kennis te delen”.”
Eric de Wit
Senior consultant huisvesting

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl