Het is voordeliger, efficiënter en duurzamer: steeds meer organisaties bundelen hun inkoop en gaan als één grote speler de markt op. Zo ook Waterkracht, een samenwerkingsverband van vier waterschappen. Om succesvol te zijn op de inkoopmarkt is een methodiek en een projectteam nodig. TROTS collega Ilse Nikerk is als projectleider ingevlogen om dit proces een goede doorstroming te geven! Lees verder wat TROTS kan betekenen voor uw inkoopstrategie…

Al in 2014 besloten vier waterschappen samen te werken. Sindsdien zijn ze bezig om de samenwerking vorm te geven. De dagelijkse praktijk bij een waterschap vraagt echter om prioriteit op activiteiten binnen de eigen regio. Door Ilse als externe kracht aan te trekken wordt Waterkracht ontlast op het gebied van de gezamenlijke inkoop. Ilse heeft inmiddels een projectteam samengesteld en een goedgekeurd plan van aanpak opgeleverd. “We hebben net de officiële kick-off achter de rug. Mijn streven is om dit jaar nog de inkoopstrategie op het gebied van catering te realiseren.

Sensitief aanduwen

“Mijn rol is die van ondersteunende begeleider. Ik stimuleer dat project teamleden zelf zeggen wat ze willen. Ze blijven dus zelf aan het stuur zitten. Doordat ik ze in beweging zet, gaat het vanzelf wel rijden. TROTS is goed in verbinden. We zijn toegankelijk en mensen weten ons snel te vinden. Door onze jarenlange ervaring en kennis krijgen we over het algemeen mensen snel mee in het proces. We bewaken de planning, managen verwachtingen van samenwerkende partijen onderling en houden de omgeving, de stakeholders, goed in beeld. Alles wat er om het proces heen gebeurt, kan een organisatie ook aan ons overlaten. Met name bij overheidsorganisaties speelt politieke sensitiviteit een grote rol. Wij voelen dat aan!”

Duurzame partner

Waterkracht wil wat betreft innovatie en duurzaamheid een voorbeeld zijn. Door de krachten te bundelen opereren ze meer als een partner van hun leveranciers. Dat komt langdurige relaties ten goede. Ook de verbinding tussen de waterschappen zelf neemt toe. Waarom zou je immers het wiel allemaal zelf gaan uitvinden? Vertrouwen op de ervaring van een ander, schept een band!

Meer weten over de ontwikkeling van duurzame inkoopstrategieën?

Arthur den Hoedt
Business Unit manager Consultancy & Detachering

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl