Kennisdeling in de praktijk! Bij TROTS delen we kennis en worden medewerkers gestimuleerd om ideeën, analyses en plannen met elkaar te delen. Met concrete en krachtige resultaten. Lees in de blog van Jeroen, Martrude en Dieuwe hoe ze zijn gekomen tot de Performance Scan.

Als consultant bij TROTS ben je continu bezig met verschillende vraagstukken op het gebied van huisvesting en facilitair. Dit doen we bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers; we helpen zowel bedrijven in de publieke sector als de private sector en kijken mee bij grote multinationals maar ook in het MKB. Het grote voordeel is dat we ontzettend veel ervaring opdoen en de verschillen tussen deze bedrijven ervaren. TROTS is een bedrijf met een open cultuur en dit zorgt ervoor dat er veel onderling contact is tussen de consultants. Kennis wordt spontaan gedeeld, op de maandelijkse teambijeenkomsten of tijdens één van de veel georganiseerde kennissessies.

Tijdens één van deze kennissessies ging het niet over de verschillen tussen onze opdrachtgevers maar juist over de overeenkomsten. Binnen TROTS werken we met verschillende standaard producten, zo is er de activiteitenanalyse, het belevingsonderzoek, de HNW evaluatie en hetbezettingsgraadonderzoek van onze zusterorganisatie NewFacts. Al deze producten focussen zich op één gebied binnen de organisatie en geven snel en doelgericht antwoord op de vraag die op dat moment leeft. Vaak zien wij echter dat alleen het meten van de bezettingsgraad of het uitvoeren van een belevingsonderzoek, onvoldoende onderbouwing geeft bij een complexer huisvesting- of facilitair gerelateerd vraagstuk.

Om deze reden dachten wij: ‘”Waarom voegen we deze producten niet bij elkaar?”. Door drie van onze separate producten samen te voegen, krijgen opdrachtgevers op een snelle en doeltreffende wijze breed inzicht in de performance van hun organisatie. Het product heet de Performance Scan en is op de facilitaire vakbeurs officieel gelanceerd.

Wat houdt deze scan precies in? In een tijdbestek van twee weken wordt er binnen een organisatie een bezettingsgraadmeting, een belevingsonderzoek en een kostenanalyse uitgevoerd. De resultaten hiervan worden verzameld en er worden kruisverbanden gelegd. Zo worden er bijvoorbeeld verbanden gelegd tussen de lage bezetting op een bepaalde verdieping versus de beleving van de medewerkers die op die verdieping werkzaam zijn. Het resultaat is een compleet rapport waarmee organisaties weloverwogen en goed onderbouwd een volgende stap kunnen zetten in hun facilitaire- of huisvestingsproject.

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl