Afgelopen donderdag 2 november heeft TROTS in samenwerking met BMA Ergonomics en Joustra Stoelverzorgers een kennissessie georganiseerd over de Circulaire Economie voor de regio Zwolle. Dit in navolging op de TROTS kennissessie Circulaire Economie die eerder in Groningen (regio Noord) is georganiseerd. De deelnemers, vanuit verschillende sectoren, werden deze middag meegenomen in het circulaire gedachtegoed.

Verkenning van kansen en aanpak circulaire economie

Aan de hand van verschillende presentaties en een rondleiding bij BMA in Zwolle kregen de deelnemers de gelegenheid om inspiratie op te doen en zich het circulaire gedachtengoed (inclusief nut, noodzaak en waarde) eigen te maken. Het laatste programmaonderdeel bestond uit een werksessie waarin de deelnemers voor zichzelf aan de slag gingen om organisatie specifieke drijfveren en focusgebieden inzichtelijk te krijgen. De sessie werd door deelnemers – vooral dankzij de concreetheid – als zeer positief beoordeeld.

Nadat Gerrit Jan Vaatstra de waarde en stappenplan binnen de circulaire economie had toelicht, namen Arko Kistemaker en Henry Joustra van Joustra Stoelverzorgers het stokje over om de concrete praktijk vanuit een Social Enterprice zichtbaar te maken. Aansluitend werden deelnemers meegenomen in het circulaire gedachtegoed en de concrete invulling bij BMA in Zwolle door een rondleiding en presentatie vanuit BMA door Ellen Veraart en Frank van Den Bergh.

De deelnemers zijn aansluitend zelfstandig aan de slag gegaan om een situatieschets voor hun eigen situatie inzichtelijk te maken. Hiervoor heeft TROTS een rekentool ontwikkeld. De resultaten werden aansluitend met elkaar besproken in verschillende discussiegroepen.

De deelnemers ontvangen eveneens een organisatie-specifieke rapportage waarin hun resultaten en die van de groep (geanonimiseerd) worden weergegeven.

De eerstvolgende kennissessie zal in het voorjaar worden georganiseerd in de omgeving van Utrecht. Deelname is kosteloos. Mocht u interesse hebben in deelname of in een incompany-training, neem dan contact op met

Gerrit Jan Vaatstra
Adviseur Huisvesting

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl