Kernkwaliteiten zijn jouw persoonlijke eigenschappen. Het is waardevol om die van jezelf te bepalen. Benieuwd hoe je die van jou ontdekt? Lees het hier!

Wat zijn jouw drie kernkwaliteiten? Een bekende vraag die regelmatig terugkomt tijdens een sollicitatiegesprek. Je hebt het antwoord natuurlijk voorbereid en weet keurig enkele positieve eigenschappen op te noemen. In de ideale situatie licht je ze ook toe met een mooi voorbeeld vanuit je eigen carrière. Maar niemand is perfect. Aansluitend omschrijf je welke karaktereigenschappen je graag bij de betreffende organisatie wilt ontwikkelen.

Zijn de door jouw opgenoemde positieve karaktereigenschappen ook écht je kernkwaliteiten? Misschien ben je te bescheiden en heb je veel meer in de pocket. Hoe ontdek je dat eigenlijk?

Eigenschappen versus kernkwaliteiten

Eigenschappen geven het karakter van een bepaald persoon weer. Als we spreken over kwaliteiten, gaat het om de positieve eigenschappen. Het zijn aangeboren talenten en verder ontwikkelde eigenschappen door ervaring of training. Kwaliteiten vormen als het ware een persoonlijke gereedschapskist die jij tot je beschikking hebt en kunt gebruiken. De gereedschappen worden in de loop der jaren uitgebreid en verbeterd. Iedereen heeft een eigen gereedschapskist, een uniek talentenpakket.

Krachtig
Wijs
Avontuurlijk
Leider
Integer
Teamspeler
Eigenwijs
Impulsief
Toegankelijk

Staat er tussen de bovenstaande eigenschappen een kwaliteit van jou bij? Waarom is het een kwaliteit van jou? Wanneer pas je deze kwaliteiten toe? Wat maakt dat jij blij bent met deze persoonlijke kwaliteit?

Kernkwaliteiten, je hele leven lang

Door bovenstaande vragen aan mijzelf te stellen, kijk ik terug naar de gebruikshistorie van mijn unieke talentenpakket. Je hele leven heb je met kernkwaliteiten te maken. Dat is het leuke eraan. Op de peuterschool was ik goed in knutselen (creativiteit). In groep acht wilde ik graag de rol als sportcoach in de afscheidsmusical (energiek). Ik maakte een studiekeuze op basis van (organisatievermogen). Vervolgens werkte ik graag in projectgroepen omdat ik een échte (teamplayer) ben. Dan komt het moment van afstuderen, dank voor mijn eigen (doorzettingsvermogen)! Nu werk ik als Young Professional bij TROTS en.. zet ik deze competenties heel graag in! Maar waarom bekroon ik deze eigenschappen tot mijn persoonlijke kernkwaliteiten?

Zo ontdek je jouw kernkwaliteiten

  1. Het begint bij bewust nadenken over de gebruikshistorie van je gereedschapskist, het talentpakket.
  2. Stel jezelf de vragen: wanneer staat er een glimlach op mijn gezicht? Waarom kreeg ik positieve energie? Op welke momenten ontving ik complimenten? Hoe omschrijft mijn vader, zus, vriend(in) of vrouw mij eigenlijk?
  3. Schrijf je hoogtepunten eens op en leg de link met jouw bijdrage in deze situatie.
  4. Belangrijk: blijf vooral uitdagingen aan gaan! Wie weet zit er nog een dubbele bodem in jouw persoonlijke gereedschapskist.

Wil je hulp bij het ontdekken van je kernkwaliteiten? Vraag het eens aan iemand in je omgeving of een jobcoach.

Mocht je graag willen dat ik mijn competenties inzet of door ontwikkel bij uw organisatie? Neem gerust contact met mij op.

Evita Berkouwer
Young professional

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl