Multifunctioneel gebouw De Kreek in Hoorn bruist. Deze levendige ontmoetingsplek brengt plezier in het leven van veel buurtgenoten, sporters en leerlingen. TROTS is al vijf jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de exploitatie. Binnenkort worden de handtekeningen gezet voor nog een periode van vijf jaar. Een gesprek met gebouwbeheerder Ed Bobeldijk.

De Kreek is het wijkcentrum, het theater, het jongerencentrum, de sporthal en de school van de buurt. Jong en oud komen hier samen. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de activiteiten die Ed samen met zijn team organiseert. “Op de whiskyproeverij komen zeker zo’n 100 man af. Maar ook de Diva-bingo, of de Wie-is-de-mol-avond vallen in de smaak. De mensen weten De Kreek dus goed te vinden. Door de week zitten we zo goed als vol met yogalessen, muzieklessen, zaalvoetbal, noem maar op. Het is hier een levendig ontmoetingscentrum!”

Drive voor vernieuwing

Ed begon in 2012 namens TROTS met het onderhoud, beheer en de exploitatie van De Kreek. “Toen we begonnen stond er nog geen huis om ons heen. Nu zijn dat er ruim 2.000. Ik had één assistent, inmiddels heb ik er vier. Ook hebben we zeven horecaoproepkrachten. Van huis uit ben ik zelf kok; ik heb onder andere voor de KLM gewerkt. Die ervaring kon ik goed gebruiken bij mijn huidige functie. Die functie is dus in de loop der jaren wat verschoven van zelf uitvoeren naar leidinggeven en coachen. Ons team is erg enthousiast. Daar zoek ik de teamleden ook op uit. We hebben de drive om steeds nieuwe dingen te verzinnen. Om ons heen zit een hele nieuwe wijk in aanbouw, hoe krijgen we onze nieuwe buren bij ons naar binnen?”

Ambities

De gemeente Hoorn sprak onlangs de waardering uit voor het reilen en zeilen bij de Kreek. “Het pand ziet er nog steeds als nieuw uit. De dienstverlening en de schoonmaak draaien op rolletjes. Het team is zo op elkaar ingespeeld dat we elkaar moeiteloos kunnen opvangen bij ziekte”, verklaart Ed. De gemeente besloot daarom het contract met TROTS voor nog eens vijf jaar te verlengen. “Dat voedt onze ambities. Binnenkort wordt er een tweede school aan ons gebouw ‘vastgeplakt’. Dan worden we twee keer zo groot. De dependance van die school aan de overkant van de straat staat straks leeg. Ik kijk met interesse naar die 30 lege klaslokaaltjes daar. Die zou ik er wel bij willen, om een soort mini-Kreek op te zetten. Met goede vergaderfaciliteiten bijvoorbeeld. Dat zou ik hier in Hoorn zo in de markt kunnen zetten.”

Goede buren

“We koesteren onze goede contacten en bouwen die ook steeds verder uit. Onlangs zijn we een samenwerking gestart met een stichting van ouders vanuit de wijk. Of de jaarlijkse Huttenbouw-dag, die vindt plaats naast de Kreek en dan bieden wij onze faciliteiten natuurlijk aan. Geen dag is hier hetzelfde. We hebben zoveel mensen die binnen komen lopen. We kennen eigenlijk geen ontevreden gasten. Dat komt omdat we alles op alles zetten om ze in de watten te leggen. Een aai over hun bolletje te geven, noemen we dat.”

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl