TROTS werkt sinds november samen met studenten van de Zweedse Universiteit uit Karslkrona aan duurzame ambities. In januari presenteerden zij de eerste resultaten.

TROTS wil de duurzaamheidsambities verder invulling geven. Samen met vijf Zweedse studenten van de Master ‘Strategic Leaderschip towards Sustainability’ werken we aan de strategische invulling van duurzaamheid. In januari kwamen de studenten naar Nederland om de eerste resultaten te presenteren en aan de hand van workshops dit samen met management én medewerkers verder te concretiseren. Naast deskresearch is gebruik gemaakt van interviews en een online enquête. De respons op de enquête (75%) en positieve commitment aan de nieuwe koers (95%) laten daarbij een groot intern draagvlak zien voor de koers van TROTS.

Internationaal beproefd

De processtappen zijn afgeleid van een internationale methodiek om duurzame ontwikkeling strategisch te verankeren in de organisatie. De methodiek wordt onder meer ook toegepast door IKEA en NIKE en de gemeente Eindhoven.

Duurzame transitie

De studenten maakten ook deel uit van een TROTS inspiratiesessie over duurzaamheid bij Rijkswaterstaat. Aan de hand van dit soort workshops en inspiratiesessies wil TROTS haar eigen ervaring in de transitie naar duurzaam faciliteren delen met klanten. We laten zien dat duurzaamheid integreren meervoudige waarde creëert.

Voor meer informatie over deze inspiratiesessies, neem contact op met Gerrit Jan Vaatstra (g.vaatstra@trots.nl) of Martin Troost (m.troost@trots.nl).

referentieprojecten

Case: Bodedienst en SD, Gemeente Zwolle
Zwolle

Bodedienst en SD, Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle is een professionele, betrouwbare en ambitieuze gemeente die meedenkt, transparant werkt en de kracht van andere partners gebruikt om haar doel te bereiken en daarmee midden in de samenleving staat. Zij streven naar succes van de stad en haar burgers en leggen daarbij de lat hoog. Gemeente Zwolle is op zoek naar erkenning en komen vanuit leerervaringen, innovatie en samenwerking tot vergroting van ons succes. Iedereen die met hen samenwerkt wordt daarin serieus genomen. Het bereiken van het gezamenlijk resultaat staat de gemeente daarbij voor ogen. Uitgangspunt hierbij vormt rolvastheid. Met respect voor een ieders rol en expertise draagt de gemeente bij aan het gemeenschappelijk doel: de kwaliteit en duurzaamheid van de Zwolse samenleving.

Bekijk dit project
service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl