TROTS biedt de mogelijkheid om te starten als Trainee. Een start als trainee biedt de deelnemers een uiterst solide basis voor een snelle start van zijn of haar carrière. Momenteel zijn er binnen TROTS vier Trainees actief. Middels een blog geven ze een kijkje in het leven van een Trainee. Deze keer de Trainee blog door Eva Vissia over teamwork.

Ken je dat gevoel? Je leven is steady en stable, op alle fronten eigenlijk wel. Een baan in je vakgebied en een druk sociaal leven met fijne mensen om je heen. Maar ondanks deze stabiliteit en zekerheid heb je toch een beetje een onrustig gevoel, een gevoel van verlangen naar net dat beetje meer; meer uitdaging, meer verantwoordelijkheden en misschien ook wel wat meer onzekerheid en afwisseling.

Vroeger wist ik zeker wat ik later wilde worden; dolfijnentrainster. Een droom voor veel meisjes van die leeftijd denk ik. Totdat ik een profiel moest kiezen op de middelbare school welke richting ik op wilde.. Wat wilde ik later worden? Waar was ik goed in? Wat vond ik tof om te doen? Kortom, paniek! Dan maar een breed pakket met extra vakken.
Zo gezegd, zo gedaan.

Zo, diploma voor Voortgezet Middelbaar Onderwijs in de pocket en genieten van de vakantie dacht ik. ERROR! In plaats daarvan ging ik naar open dagen van Hogescholen en Universiteiten voor een vervolgopleiding. Toen ik bij de open dag was van de opleiding Facility Management dacht ik; ‘This is it’. Huppakee, inschrijven voor de opleiding Facility Management.
Zo gezegd, zo gedaan.

Een nieuwe stad, een nieuwe school en een andere omgeving. Dat was even wennen zeg! Daarnaast kwam het studentenleven ook om de hoek kijken. Als ik nu terug kijk heb ik vier fantastische jaren gehad tijdens de opleiding en de tijd als student optimaal benut. In 2014 heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven voor AkzoNobel en mijn diploma behaald. En toen? Zoeken naar een passende baan in de facilitaire dienstverlening.
Zo gezegd, zo gedaan.

Al vrij snel ging ik aan de slag als Inkoper bij een logistiek bedrijf. Ik heb hier ruim een jaar met plezier gewerkt en had alles onder controle, steady en stable. Totdat ik dat onrustige gevoel ervaarde wat ik bovenaan mijn blog beschrijf. Ik ben me gaan oriënteren op de arbeidsmarkt en daar was het Traineeship voor Young Professionals! Solliciteren en.. aangenomen!
Zo gezegd, zo gedaan

Nu, ruim een jaar later, ben ik halverwege het Traineeship bij TROTS.
Is nu dan alles weer steady en stable? Tot op zekere hoogte, maar in het vakgebied van consultants ervaar je continu nieuwe prikkels en geen een dag is hetzelfde. Ik kom bij verschillende opdrachtgevers door heel het land en heb veel diversiteit in opdrachten en werkzaamheden. Het verlangen naar meer uitdaging, afwisseling en ergens onderdeel van zijn, heb ik gevonden.
Waar ik, voordat ik bij TROTS kwam werken, voor mijn gevoel erg zelfstandig werkte, ben ik nu onderdeel van een hecht team consultants. Een team van consultants met veel ervaring en expertise, waar de drempel om collega’s te benaderen laag is en waar eenieder voor je klaar staat.

Ik vind dit wel een beetje te vergelijken met een voetbalteam. Ieder een zelfstandige positie in het veld maar toch samen doelpunten maken – resultaten boeken. Ieder met een andere positie in het veld door opgedane kennis en ervaring waardoor we elkaar versterken. En bovenal, overwinningen en successen worden gevierd met elkaar.

“Ik voel me een basisspeler in het veld bij TROTS en dat voelt fantastisch!”

referentieprojecten

Detachering senior Facilitair Adviseur/Projectleider RIBW (nu Promens Care)
Assen

Detachering senior Facilitair Adviseur/Projectleider RIBW (nu Promens Care)

TROTS heeft een senior facilitair adviseur/ projectleider geleverd. Hij is voor de RIBW-Drenthe gestart met een inkoopanalyse met als doel een advies te geven over het professionaliseren van de inkoopprocessen en een professionalisering van de facilitaire dienst. Voor de fusie tussen Stichting de Leite en de RIBW-Drenthe heeft TROTS in samenspraak met beide stichtingen alle facilitaire zaken verzorgd, waardoor beide stichtingen gezamenlijk tot een plan zijn gekomen om de facilitaire organisaties samen te voegen. Vervolgens heeft TROTS de taken overgedragen aan de nieuwe medewerkers.

Bekijk dit project
Projectmanager huisvesting Naturalis
Leiden

Projectmanager huisvesting Naturalis

Algemene omschrijving opdracht De opdracht betrof het verwerven van een tweetal externe locaties voor de Botanie collectie en haar onderzoekers en collectiebeheerders. Vanuit een tweetal bestaande locaties in Leiden en in Wageningen werden de collecties verhuisd waarna nu de mogelijkheid bestaat om de collecties te concentreren. Aansluitend konden collecties vanuit andere locaties worden overgebracht naar de nieuwe panden en de oude panden worden afgestoten. De oppervlakte van de twee nieuwe externe locaties bedraagt respectievelijk 5.400 m² en 3.000 m². Daarnaast zijn de alcoholcollecties (collecties op sterk water) samengevoegd in de collectietoren. Ook deze collectie onderdelen waren elders ondergebracht. Het opslaan van een alcoholcollectie kan alleen onder specifieke installatietechnische voorwaarden plaatsvinden. Om deze voorwaarden te realiseren zijn eerst de verdiepingen ontruimt waarna de voorzieningen aangebracht konden worden en tenslotte de alcohol collectie kon worden ingehuisd. Uitgevoerde werkzaamheden Haalbaarheidsonderzoek alternatieve locaties; Verhuizing van alcoholcollecties (440 m²), Botanische collectie (150.000 dozen), bibliotheek (5.000 m¹) en 120 medewerkers; Opstellen huisvestingsanalyse vastgoed Naturalis Biodiversity Center in Leiden; Beoordelen en adviseren omtrent ontwikkelingen i.r.t. geplande nieuwbouw; Projectleiding aanpassing huisvesting. Gerealiseerde doelen/ resultaten Realisatie bibliotheek en opslagruimte; Realisatie werk- en onderzoeksruimten collectiebeheerders. Toegevoegde waarde TFM De verhuizing is als gevolg van aflopende huurcontracten onder hoge tijdsdruk uitgevoerd. Een complicerende factor was een digitaliseringsproject van de collectie dat parallel hieraan wordt uitgevoerd. Dit vereiste een strakke logistieke planning. Door snel te schakelen is de projectmanager erin geslaagd de oplevering binnen de beschikbare tijd te realiseren.

Bekijk dit project
service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl