Waarom wil een millennial bij jou werken? Een prettige werkomgeving is van belang. Lees 6 tips van young professionals in de facilitaire dienstverlening!

6 tips voor een “millennial-proof werkomgeving”

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat organisaties moeite hebben om millennials aan zich te binden. Het blijkt dat deze generatie Y (geboren tussen 1980 en 2000) andere drijfveren kent om zich voor een organisatie in te zetten en zich daarbij ook minder hecht aan de werkgever dan voorgaande generaties. Voor millennials is het bijvoorbeeld belangrijk om betekenisvol werk te doen, om energie te halen uit een opdracht of project en om ruimte te krijgen voor persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.

Naast deze elementen blijkt een prettige werkomgeving van essentieel belang voor millennials. Maar waar hechten millennials waarde aan in hun werkomgeving? Welke wensen en behoeftes hebben ze om prettig te kunnen werken? Vanuit onze rol als Young Facility Management Professional én als millennial geven we 6 tips aan werkgevers om een “millennial-proof” werkomgeving te creëren:

TIP 1 voor de goede werkomgeving – GOEDE KOFFIE

Uit veel onderzoeken blijkt dat medewerkers koffie de belangrijkste faciliteit vinden voor een prettige en effectieve werkomgeving. Dit geldt ook zeker voor millennials. De zogenoemde “koffie-momentjes” zijn belangrijk voor de sociale contacten en om het hoofd weer even leeg te maken.

TIP 2 voor de goede werkomgeving – HUISKAMER GEVOEL

Een ultieme relax- ontmoetingsruimte voor een millennial is een grote “huiskamer” welke wordt voorzien van bijvoorbeeld een loungebank met kussens, een vloerkleed en grote stoelen met tafeltjes. Hier heeft de millennial de tijd om even bij te komen en te socializen met collega’s.

TIP 3 voor de goede werkomgeving – HEALTHY FOOD

Healthy food is nu de trend en dit zal ook nog een tijdje duren. Als werkgever is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Gezond eten stimuleert het brein en zorgt ervoor dat millennials goede voedingsstoffen binnen krijgen. Het volgende mag natuurlijk niet ontbreken op het menu:

  • Een smoothie/yoghurt bar: keuze uit yoghurt/(soja)melk. Daarna kan er gekozen worden voor verschillende fruitsoorten en toppings.
  • Een saladebar.
  • Een bar met gezonde snacks/tussendoortjes.

TIP 4 voor de goede werkomgeving – SPORT/VITALITEIT

Bied faciliteiten om te kunnen sporten. Dit kan op kantoor of de werkplek zelf, maar ook in de vorm van een sportabonnement. Op of vlakbij het kantoor is ideaal, want dan hoeven we ons niet voor/na het werk te haasten naar de sportschool.

TIP 5 voor de goede werkomgeving – FLEXIBILITEIT

Millennials werken bij voorkeur niet op een vaste werkplek, maar hebben voorkeur voor een flexibele werkplek. Afhankelijk van de werkzaamheden waar ze mee bezig zijn, hebben ze de flexibiliteit nodig om eventueel thuis, op kantoor of ergens anders te werken. Het advies is om ze ook deze ruimte te geven. Wanneer je millennials de verplichting geeft om iedere dag op hetzelfde kantoor te werken, zal dit de binding tussen hen en de werkgever niet ten goede komen.

TIP 6 voor de goede werkomgeving – KEEP IT SIMPEL

Niet teveel poespas, houd het simpel!

Bovenstaande tips geven aan dat millennials vragen om een inspirerende werkomgeving waarbij het “huiselijke vertrouwde gevoel” niet mag ontbreken. Wil je hier als organisatie meer op inspelen? Wij kunnen helpen! Wij als Young Professionals in de facilitaire dienstverlening blazen iedere werkomgeving nieuw leven in. Samen met de collega’s van het team workplacemanagement natuurlijk! Waar wacht je nog op? Neem contact op!

Ik wil vrijblijvend sparren!

Marleen Werkhoven

Marleen Werkhoven
Recruiter

Joyce Bolhuis

Joyce Bolhuis
Young professional

Marleen Werkhoven & Joyce Bolhuis - oktober 2018

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl