Combineer op een slimme manier data uit je gebouw, en ontdek zo de kansen om het grondstoffenverbruik - zoals energie - flink te verlagen. TROTS-collega Gerrit Jan Vaatstra nam tijdens het event Building Holland plaats op het podium van Cirkelstad, het trefpunt van circulaire en inclusieve innovaties. Met circa 15.000 bezoekers was dit afgelopen dagen hét innovatie-event voor de bouw en vastgoed.

“Stop met het pompen van grondstoffen in lege gebouwen en start met het beter benutten van de werkomgeving!” Met die oproep wist Gerrit Jan de toehoorders te boeien. Kijk niet alleen naar verduurzaming van nieuwe grondstoffen of hergebruik, focus je vooral ook op het optimaal benutten van wat je al hebt. Dit kan al heel eenvoudig door data slim aan elkaar te verbinden.

Tijdens de presentatie toonde Gerrit Jan twee praktijkcases waarbij TROTS met het werkplek- en ruimtemanagementsysteem iBASX grote verbeterkansen heeft geïdentificeerd voor verlaging van het energieverbruik. “Door energie en bezetting met elkaar te verbinden ontstaan nieuwe kansen voor optimalisatie en verduurzaming van de bestaande bouw met hogere bezetting, hogere tevredenheid en lager grondstoffenverbruik. Simpel en eenvoudig, met een groot effect voor het gros van het bestaande vastgoed in Nederland. Want daar ligt de uitdaging!”

Meer weten? Lees verder of neem contact op met Gerrit Jan Vaatstra.

Gerrit Jan Vaatstra
Adviseur Huisvesting
Lees verder

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl