'De zomervakantie was weer geweldig, maar ik heb ook zin om weer aan het werk te gaan'. Dat hoort onze Gelukkig Werken consultant Herman Bos vaak deze dagen. "Deze mensen zitten lekker in hun vel, voelen zich uitgedaagd en gewaardeerd." Benieuwd naar jouw geluk op de werkvloer? Maak kennis met Herman en laad je helemaal op voor het nieuwe werkseizoen!

Werkgeluk vinden: Herman Bos helpt met humor!

Het drong écht tot me door toen ik jaren geleden een documentaire zag over een Braziliaanse miljardair die zijn hele imperium bestuurde op basis van vertrouwen, openheid en liefde. Door die cultuur te creëren, werden zijn bedrijven ongelooflijk succesvol. Het liet me niet meer los en ik verdiepte me via de wetenschap en andere inspiratiebronnen in de filosofie die -ook in Nederland- steeds meer aan terrein wint: Gelukkig Werken.

Ik ben er zo enthousiast over dat het inmiddels mijn missie is om het gelukkig werken zoveel mogelijk te verspreiden. De realiteit is dat we te maken hebben met een miljoen mensen die burn-out klachten ervaren. Dat kunnen we als samenleving niet negeren. Ik wil daar ook echt iets aan doen. Bij TROTS krijg ik volop de ruimte mijn ideeën over gelukkig werken uit te voeren. Ik train bijvoorbeeld mijn eigen collega’s en dat is voor mij heel bijzonder. Zo gaf ik onlangs een workshop aan onze eigen groep zzp’ers. Zij gaven scores aan hun eigen werkgeluk. Over de essentie van Gelukkig Werken zijn we in gesprek gegaan. Er ontstond echte bevlogenheid. Die inspiratie merk ik steeds weer bij de trainingen en workshops. Deelnemers gaan anders naar huis!

“Wat ik iedereen meegeef? Neem leiding over je eigen leven! Daar begint het mee.”
Herman Bos
Coach gelukkig werken

Werkgeluk start met de regie nemen

Wat ik iedereen meegeef? Neem leiding over je eigen leven! Daar begint het mee. Neem bewust de beslissing om ‘stop’te zeggen tegen anderen die jouw leven willen regisseren. Heb je moeite met je leidinggevende? Stel je niet op als slachtoffer, maar vraag je af welke mogelijkheden je hebt. Ik zie vaak dat mensen de omstandigheden de schuld geven en in de slachtofferrol kruipen. Realiseer je dus meer dat je verantwoordelijk bent voor je eigen handelen, straal ook uit dat je staat voor je werkactiviteiten en niet dat ze je overkomen zijn!

Het mooiste is als deelnemers zelf tot een antwoord komen voor hun eigen situatie. Mensen kijken als het ware in de spiegel. Dat stimuleer ik door scherpe, prikkelende vragen te stellen. De juiste vragen! Ik gebruik gesprekstechnieken en positieve psychologie, maar wel op de Herman Bos-manier: dus met veel enthousiasme en humor. Daardoor is een training niet alleen leerzaam, maar ook gewoon leuk! Ik ben wel een coach, maar geen psycholoog. Die grens is heel duidelijk! Mensen verder helpen om meer werkgeluk te vinden, daar ben ik goed in. Is iemand ongelukkig, maar liggen daar hele andere zaken aan ten grondslag, dan verwijs ik iemand door.

Gelukkig werken in de praktijk

Wat mijn rol als coach Gelukkig Werken uniek maakt, is de combinatie tussen mijn coachingsvaardigheden en mijn jarenlange ervaring binnen de facilitaire dienstverlening en consultancy. Ik geloof niet dat dit in de branche al ergens anders wordt ingezet. Ik begrijp de mensen die ik coach binnen facilitaire organisaties en consultancy goed. Ook omdat ik het zelf heb ervaren en door schade en schande wijzer ben geworden. Ik weet wat er speelt op de werkvloer. Daardoor ontstaat er voor de deelnemer sneller een verbinding tussen de dagelijkse praktijk en het streven naar meer werkgeluk.

Zelf breng ik het gelukkig werken iedere dag in de praktijk. Ik heb zélf gekozen voor deze richting en heb ook zélf gekozen voor TROTS. Weet je, trots is het goede gevoel dat je krijgt als je de puntjes op de i zet bij alles wat je doet. Trots zijn en uitstralen lukt alleen als je ook gelukkig bent. In onze organisatie willen we dat gevoel ook bij onze opdrachtgevers realiseren. Wij willen duurzaam faciliteren; de wereld een beetje mooier maken. Hoe meer mensen opgewekt, vol energie en daadkrachtig naar hun werk gaan, hoe groter onze smile! Missie geslaagd!

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl