Het programma

Het programma

Het programma bestaat uit 18 maanden en is uit twee delen opgebouwd:

  • Periode 1: 6 maanden; bedoeld om de young professionals kennis te laten maken met TROTS en vice versa;
  • Periode 2: 12 maanden; inhoudelijk traject

De eerste 6 maanden

De eerste periode heeft als belangrijkste focus TROTS en haar opdrachtgevers te leren kennen; wat doen we, hoe doen we het en waar staan we voor. De bedoeling is dat je op een uitdagende klus zit en daarnaast investeert in jezelf en in TROTS. Concreet houdt dit in:

  • Leren kennen van de organisatie, collega’s en het werkveld;
  • Elke maand samenkomen met de andere young professionals voor inhoudelijke sessies;
  • Vanaf het begin zul je een uitdagende opdracht krijgen;
  • Persoonlijke verdieping in de vorm van een coach;
  • Organiseren van een verwondersessie over je eerste indruk bij TROTS en je opdrachtgever;
  • Afsluitend aan dit eerste half jaar stel je samen met je coach leerdoelen op.

Periode 2: Volgende 12 maanden

In de maanden daarna ligt de focus vooral op jouw persoonlijke ontwikkeling en declarabiliteit. We besteden aandacht aan jouw opleiding zoals onder andere Prince2, Nevi1 of Duurzame Bouwtechnieken. Samen met de andere young professionals ga jij mogelijk ook een pro-deo casus uitvoeren. Je wordt hierbij natuurlijk ondersteund door een ervaren consultant. Tijdens deze periode houd je ook je coach. Samen met hem kun jij dieper ingaan op je leerdoelen om je als startende professional op weg te helpen.

“Tijdens de projecten word ik uitgedaagd om de uitdaging aan te gaan en regelmatig uit mijn comfortzone te stappen. Hierdoor ontdek ik steeds meer wat bij mij past, maar vooral waar ik energie van krijg!”
Charlotte de Luij
Young Professional

referentieprojecten

Case: Bodedienst en SD, Gemeente Zwolle
Zwolle

Bodedienst en SD, Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle is een professionele, betrouwbare en ambitieuze gemeente die meedenkt, transparant werkt en de kracht van andere partners gebruikt om haar doel te bereiken en daarmee midden in de samenleving staat. Zij streven naar succes van de stad en haar burgers en leggen daarbij de lat hoog. Gemeente Zwolle is op zoek naar erkenning en komen vanuit leerervaringen, innovatie en samenwerking tot vergroting van ons succes. Iedereen die met hen samenwerkt wordt daarin serieus genomen. Het bereiken van het gezamenlijk resultaat staat de gemeente daarbij voor ogen. Uitgangspunt hierbij vormt rolvastheid. Met respect voor een ieders rol en expertise draagt de gemeente bij aan het gemeenschappelijk doel: de kwaliteit en duurzaamheid van de Zwolse samenleving.

Bekijk dit project
Detachering senior Facilitair Adviseur/Projectleider RIBW (nu Promens Care)
Assen

Detachering senior Facilitair Adviseur/Projectleider RIBW (nu Promens Care)

TROTS heeft een senior facilitair adviseur/ projectleider geleverd. Hij is voor de RIBW-Drenthe gestart met een inkoopanalyse met als doel een advies te geven over het professionaliseren van de inkoopprocessen en een professionalisering van de facilitaire dienst. Voor de fusie tussen Stichting de Leite en de RIBW-Drenthe heeft TROTS in samenspraak met beide stichtingen alle facilitaire zaken verzorgd, waardoor beide stichtingen gezamenlijk tot een plan zijn gekomen om de facilitaire organisaties samen te voegen. Vervolgens heeft TROTS de taken overgedragen aan de nieuwe medewerkers.

Bekijk dit project
service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl