Bezettingsgraadonderzoek

Rendementsverbetering op uw huisvesting

Met het bezettingsgraadonderzoek heeft u een krachtig middel in huis om te kunnen sturen op rendementsverbetering van uw huisvesting. Door verkregen inzicht in het huisvestingsgebruik van uw organisatie ontstaat inzicht in de diverse kansen.

Kijkend naar de gemiddelde kosten per werkplek en de relatief lage bezetting van een gemiddelde huisvesting is er een enorm potentieel om het rendement te verbeteren. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een kwalitatief betere huisvestingsomgeving.

Nieuw bij TROTS: bezetting & benutting meten met sensortechniek
TROTS biedt ook bezettingsgraadmetingen aan die door middel van sensortechniek en peoplecounters plaatsvindt. Hiermee krijgt u een nauwkeurig beeld van de bezetting van uw huisvesting gedurende een bepaalde periode. Het voordeel van deze techniek is dat anoniem en continu wordt gemeten. Het systeem is ontwikkeld voor Kantoororganisaties, Onderwijsinstellingen en Zorginstellingen.

Voor organisaties die hun gebouwgebruikers in 1 oogopslag inzicht willen geven in beschikbare werkplekken, projectruimten, vergaderzalen en behandelruimten is er ook een structureel systeem beschikbaar waarmee gebouwgebruikers via verschillende devices, zoals Smart-phone, PC, Tablet, informatiekiosk, en TV-schermen kunnen zien welke werkruimten beschikbaar zijn en kunnen deze online reserveren.

Van cijfers naar resultaat

De aanpak van TROTS kenmerkt zich door een pragmatische en professionele insteek waarbij door middel van fysiek ‘meten’, ruwe informatie vergaard wordt. TROTS maakt gebruik van een uniek softwaresysteem waar de ‘ruwe’ informatie omgezet wordt naar bruikbare data, zoals:

  • gemiddelde bezettingsgraden van werkplekken en overleg- en vergaderruimtes;
  • piek- en dalbelastingen van afdelingen, ruimtes en verdiepingen;
  • een overzicht van de activiteiten op een werkplek (computerwerk, telefonie, overleg, stiltewerk);
  • een (grafisch) overzicht van het gebruik van een werkplekomgeving.

Benchmarkmogelijkheden

TROTS heeft een zeer ruime ervaring met het uitvoeren van bezettingsgraadmetingen in diverse omgevingen. Hiermee is TROTS in staat om uw organisatie te benchmarken met soortgelijke organisaties.

Meet App iBASX

Wij maken actuele data over de bezetting zichtbaar. Dat kan met onze MeetApp. Dit is een tool die ondersteunt bij het handmatig tellen van de bezetting en bepalen van de activiteiten.

Ontdek meer

Neem contact op voor meer informatie

Klaas-Jan de Vries
Product Manager iBASX

Download hier onze factsheet over bezettingsgraadonderzoeken

Aanvraag bezetting meten

referentieprojecten

service & contact

Kunnen we u verder helpen?

Een succesvolle dag sluit je af met veel groene vinkjes op je ‘to do list’. Blijf dus niet zitten met onbeantwoorde vragen of ingeslikte meningen. Wij bieden u nu een luisterend oor. Onze mensen zetten zich 100% in om u snel verder te helpen. Wij zijn telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 088 - 45 55 120 en via mail op info@trots.nl